Veganski krhki flancati



To je meni najljubša pustna sladica. Dela je čisto malo, rezultat pa so hrustljavi slastni flancati, ki jih zavoljo okusa in atraktivnega izgleda še kako ponosno položimo na mizo tudi zahtevnejšim obiskom :)

Priprava testa je popolnoma nezahtevna, ni potrebno vzhajati testo in tudi ni občutljivo na temperaturo. Konc moderno :D

Za pehar teh slastnih ocvrtih dobrot potrebujemo:
  • 25 dag bele moke
  • 6 žlic Aquafabe (voda čičerike)
  • 1 ž jabolčnega kisa ali žlica belega vina
  • sok ene limone
  • 1/4 žličke torej ščep vinskega kamna, ki pa ni nujno potreben
  • 2 žlici koruznega škroba
  • ščep kurkume
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 2 žlici ruma
  • 6 žlic sojinega jogurta
  • 3 žlice olja
Olje za cvrtje
Aquafabo s sokom limone, kisa in vinskega kamna, stepemo. Tako, da dobimo še bolj redek sneg, ne da je stepen v trdo. V to dodamo olje, sojin jogurt, rum in kurkumo.
Moko, damo v posodo (2 žlici odstranimo in damo posebej za gnetenje), dodamo koruzni škrob, in mini ščep soli (odvisno kakšna je Aquafaba, če je bila soljena potem sol sedaj ni potrebna).

Na sredini naredimo luknjico in vlijemo tekoči del sestavin.

Z mešalnikom vgnetemo voljno testo, ki naj počiva vsaj 30 minut, pokrito, da se ne izsuši. Testo se ne prijema na steno posode.

Testo zvaljamo na 2-3 mm in razrežemo flancate.

Flancate polagamo v vroče olje in ocvremo z obeh strani.
Olja naj bo v posodi za 3 prste, tako, da flancati lepo plavajo. Polagamo jih v razgreto olje, to preverimo z leseno kuhalnico.
Preden jih položimo v olje, jih prepletemo in sicer flancat primemo v roke in skozi prvo luknjico potegnemo drug del flancata. Tu na tem linku je super opis, kako se jih oblikuje: http://www.aninakuhinja.si/2011/01/krhki-flancati/

Vse dobro vam želim - Minci





Komentarji

  1. Super! Me pa zanima, kako svinjska je kuhinja na koncu? Sama sem enkrat delala (sicer navadne) krofe in na koncu je bila kuhinja polna olja. Sem rekla, da grem naslednjič, ko bom imela podobne ideje raje v garažo. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. :) Ste me nasmejali.
    Iskreno stanje "po cvrtju"? Popolnoma nič ni svinjsko :) Pospravljam sproti, olje mora biti temperature, da ne šprica vse okoli. Testo ne potrebuje vzhajanje in se v bistvu lahko valja in reže manjše, porcijske dele in jih polaga v olje. Je pa čisto druga pesem pri izdelavi vegezabele, tam pa je stanje precej khm :) Da večkrat premislim ali bi jo delala li raje ne :) oz. sem tudi že pomislila na opcijo v garaži :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.