Nikoli si nisem mislila, da bom kot vegan jedla tako preproste jedi. In to kosilo je bilo prav dobro, preprosto.
Golaž skuham za večkrat in ga zamrznem, prav tako sem zamrznila cmoke.
Za cc 12 kruhovih cmokov (za 6 oseb):
-
500g starejšega belega ali črnega kruha (natrgan)
- 2 dcl sojinega navadnega jogurta
- 1 žlica repičnega olja ali katero koli drugo olje
- 3 nasekljane šalotke
- drobno narezan strok česna, peteršilj, drobnjak, majaron
- ščep kurkume
- 2 žlici koruznega škroba
- voda po
potrebi
Za golaž potrebujemo (za cc 6 oseb):
- 500g čebule
- 200g sojinih koščkov (suhih)
- 50g rdeče ali zelene leče
- 2 žlici suhe paprike
- 1 žlica paradižnikovega pireja ali žlička koncentrata
- strok česna, sol, poper, mleta kumina, majaron, lovor
- 6 žlic olivnega olja
- 1,5 litra vode, lahko
tudi več odvisno od želene gostote
Nato dodamo rdečo papriko, česen, majaron, lovor,
mleto kumino, poper, paradižnik, rdečo lečo in sojine koščke (ki smo jih prej za kakšno uro namočili v vroči začinjeni vodi in dodobra odcedili, oželi), zalijemo z
dobrim litrom in pol vode. Kuhamo še nekje eno uro, da se nam golaž nagosti z
lečo in čebulo. Če vam je golaž pregost dodajte še malo vode.
Dober tek!
Dober tek!
Avtor je odstranil ta komentar.
OdgovoriIzbrišiZdravo, najprej se opravičujem za pozen odgovor.
OdgovoriIzbrišiLečo dodajam samo namočeno, nekuhano, ko govorimo o rjavi leči.
Sem pa sedaj našla mnogo boljši sistem, rdeča leča, ki jo dodam takrat ko dodam vodo in se popolna razkuha, o njej potem ni ne duha ne sluha.
Hvala za razumevanje...
Vse dobro želim - Minci